Wrap met zoete aardappelspread en geita

Wrap met zoete aardappelspread

Tijdens het Bollekesfeest in Antwerpen proberen we ieder jaar verrassend uit de hoek te komen. In 2018 deden we dat onder meer met deze heerlijke wrap met zoete aardappelspread en geita. 

Heb je minder tijd of wil je gewoon snel een heerlijke maaltijd op tafel toveren? Dan kan je kiezen om de zoete aardappelspread kant-en-klaar te kopen. Omdat we fan zijn van puur, zuiver en ambachtelijk, kozen wij ervoor om de spread heerlijk zelf te maken.

Voor 4 wraps

Ingrediënten

Voor de zoete aardappelspread:

  • 200 gr zoete aardappel
  • 200 gr gele courgette
  • 0,5 tl tahin (sesampasta)
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl cayennepeper
  • Zout en peper

Voor de wrap:

  • 150 gr sla
  • 3 tomaten
  • 200 gr geita (type feta van de Polle)

Werkwijze

De zoete aardappelspread

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een bakplaat en bedek het met wat bakpapier.
  2. Neem een bakplaat. Snij de zoete aardappelen overlangs door, prik er met een vork enkele gaatjes in en leg ze met hun snijzijde op de bakplaat. Was de courgette, snij in grove stukken en leg aan de andere kant van de bakplaat. (Zolang ze maar niet tegen de zoete aardappel liggen, want dan worden de courgetten vuil.) Schuif de bakplaat in de oven.
  3. Voel na een half uurtje of de zoete aardappel en courgette gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de zoete aardappelen even afkoelen terwijl je courgettestukjes in een food processor fijnmixt. 
  4. Als de zoete aardappelen zijn afgekoeld, trek dan voorzichtig de pel eraf. Neem een ruime mengkom en prak de aardappelen tot een moes. Voeg de courgettemix, de tahin, het limoensap, het paprikapoeder, de gemalen komijn en de cayennepeper toe. Breng op smaak met peper en zout. 

De wrap

  1. Neem een wrap en spreid er een royale hoeveelheid spread over. Verkruimel vervolgens wat geita (feta van de Polle), bedek met enkele plakjes tomaat en een ruime hoeveelheid sla. 
  2. Rol de wrap strak op.
  3. Smullen maar!