Is ‘droog’ het eerst wat in je opkomt als je aan cake denkt? Think again, zou ik zeggen. Want deze limoncellocake is allesbehalve de standaard cake. Met een vleugje liefde, passie en wat geitenyoghurt van de Polle voeg je net dat tikkeltje extra toe. Bovendien is deze cake echt enorm eenvoudig en snel te maken. En oh ja, je gasten zullen nooit kunnen raden dat er geitenyoghurt in zit 😉 .
Voorbereidingen: 20 min. | baktijd: 40 min
Ingrediënten:
- 300 g witte bloem
- 300 gr yoghurt van de Polle
- 2 eieren
- 5 el zonnebloemolie
- 3 limoenen (citroenen gaat ook) voor:
- 2 el limoensap
- 1,5 el limoenzeste
- 180 gr suiker
- 4 el limoncello
- 1 en ½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- Snuifje zout
Afwerking:
- 4 el poedersuiker
- 3 el limoncello
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Neem een bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnede. Vet in en bebloem de bodem en de ring.
- Rasp de schil van de limoenen tot 1,5 el fijne limoenzeste. Pers een tweetal limoenen tot je 2 el limoensap hebt.
- Neem en grote kom en meng de yoghurt, eieren, zonnebloemolie, limoensap, limoenzeste, suiker en de 4 el limoncello.
- Neem een andere kom en meng de bloem, bakpoeder, paksoda en het zout goed onder elkaar.
- Roer voorzichtig de droge ingrediënten onder de natte. Roer niet te sterk, want dan kan de cake taai worden.
- Doe het deeg in de bakvorm.
- Bak de cake voor 35 minuten op 175°C. Controleer of de cake gaar is door er met een priem of de punt van een mes in te prikken. Als die er droog uitkomt, is de cake klaar.
- Laat de cake een half uurtje afkoelen.
- Als de cake bijna afgekoeld is, kan je aan de afwerking beginnen. Verwarm de 3 el limoncello samen met de poedersuiker in een kookpot. Laat een minuutje doorkoken en zet het daarna een vijftal minuutjes aan de kant om af te koelen.
- Prik met een vork een aantal gaatjes in de bovenkant van de cake. Lepel het mengsel van limoncello en suiker over de cake. Het lijkt misschien wat veel, maar het mag er allemaal op!
- Smullen!