Hemelse auberginerolletjes met geitenkaas en walnoot

Auberginerolletjes met geitenkaas

Oh, hemelse auberginerolletjes met geitenkaas. Dit recept is een van de heerlijke gerechten die we klaarmaakten tijdens onze kookworkshop die we organiseerden in het kader van de Week van de Korte Keten. 

Niet enkel heeft Veronique van Food for Good Vibes deze workshop meesterlijk geleid. Alle gerechten die we die avond klaarmaakten, werden door haar persoonlijk samengesteld. 

 

Recept voor 8-tal rolletjes | 40 minuten

Ingrediënten  

Voor de rucolapesto

  • 20 g geraspte Tomme de Polle (Dit kun je eventueel vervangen door parmezaanse kaas.)
  • 1/2 teentje look
  • 25 g rucola
  • 5 g platte peterselie
  • 8 g zonnebloempitten
  • 2 dl olijfolie
  • 1 kl citroensap
  • 1 mespunt zeezout

Voor de auberginerolletjes

  • 1 aubergines
  • 2 el groene rucolapesto
  • 20 g verse geitenkaas natuur van de Polle
  • 20 g walnoten
  • 20 g rucola
  • 1 el pijnboompitten
  • Olijfolie

Werkwijze

De rucolapesto

  1. Doe de look en de pijnboompitten in de hakmolen en mix kort.
  2. Voeg de geraspte Tomme de Polle toe en mix opnieuw.
  3. Voeg olijfolie, zout, citroensap, rucola en peterselie toe en mix een laatste keer kort.

De auberginerolletjes

  1. Verwarm een grillpan met wat olijfolie op een hoog vuur.
  2. Snij de aubergines in dunne plakken met behulp van een mandoline of een scherp mes. De delen met de schil gebruiken we niet. Bestrijk de plakken met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in de pan tot er mooie bruine strepen te zien zijn. Leg ze daarna op een bord.
  3. Rooster ten slotte ook de pijnboompitten kort in de pan.
  4. Hak de walnoten grof en meng deze samen met de geitenkaas en de rucolapesto.
  5. Schep een beetje van het kaas-notenmengsel op een plak aubergine samen met een paar blaadjes rucola en rol op. Leg de rolletjes op een bord en bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Deze auberginerolletjes met geitenkaas zijn zowel warm als koud lekker.