Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto, je kunt op 101 verschillende manieren klaarmaken. Vandaag gingen we aan de slag met venkel. En oh hemel! Wat een combinatie. Werk het af met een vleugje citroen en geitenkaas en er staat je een overheerlijk diner / lunch te wachten!

Ingrediënten

  • 300 gr risottorijst
  • 120 gr geitenkaas natuur van de Polle
  • 2 kleine venkelbollen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 groentebouillon blokjes + 900 ml water
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 30 gr boter (Of eventueel olijfolie)

Werkwijze

  1. Breng het water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Zet nadien het vuur laag.
  2. Verhit de boter in een pan op een gemiddeld vuur. Versnipper de ui en plet de verse look tot pulp. Fruit beide enkele minuten aan in de pan tot de ui glazig is. Snij de onderkant en stelen van de venkelbollen. Snij de venkel in blokjes van 2 cm, voeg deze toe aan de pan en bak vijf minuten mee
  3. Giet de risottorijst in de pan, roer en laat de korrels kort meebakken. 
  4. Voeg ook de witte wijn toe en laat een tweetal minuten uitkoken. Giet tot slot de warme groentebouillon over de rijst, leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het geheel een 20-tal minuutjes koken. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om. 
  5. Rasp intussen de schil van de citroen tot zeste en pers de citroen uit. Breng de risotto op smaak met een theelepel citroenzeste, 2 eetlepels citroensap (of meer naar smaak), de helft van de geitenkaas en eventueel wat peper en zout.
  6. Werk de risotto af met de rest van de geitenkaas en eventueel wat venkelgroen. Smakelijk!