Wat peper, wat zout en deze heerlijke quinoa salade met broccoli. De perfecte ingrediënten voor een gezonde lunch. Met enkele blokjes geita gaven we extra karakter aan de salade. Heerlijk!
Geita? Wat is dat? Wel, onze geita kun je vergelijken met feta. Toch mogen we deze naam niet zomaar gebruiken. Het is immers, net zoals Champagne, een beschermde naam. Daarom doopten we onze type feta kaas om in Geita.
Dit recept is een van de heerlijke gerechten die we klaarmaakten tijdens onze kookworkshop die we organiseerden in het kader van de Week van de Korte Keten. Niet enkel heeft Veronique van Food for Good Vibes deze workshop meesterlijk geleid. Alle gerechten die we die avond klaarmaakten, werden door haar persoonlijk samengesteld.
Recept voor 4 personen | 30 minuten
Ingrediënten
- 0,5 broccoli
- 75 gr geita (fetakaas)
- 1 pakje tuinkers
- 0,5 kop erwten
- 200 gr quinoa
- 3 takjes munt
- sap van 0,5 citroen
- 3 el olijfolie
- 20 gr geroosterde pijnboompitten
- Zout en peper
- Water om in te koken
Werkwijze
- Kook de quinoa 15 minuten in 1 volume quinoa + 2 volume water en een snuif zout op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Laat de quinoa vervolgens afkoelen, want die mag lauw zijn.
- Kook intussen ook de erwten gaar. Snij de broccoli in roosjes en de stengel in kleine stukken. Stoom de broccoli kort in een stoommandje beetgaar en laat ook afkoelen. Heb je geen stoommandje, kan je de broccoli ook simpelweg koken in een ruime kookpot met water en een snuifje zout.
- Rooster vervolgens de pijnboompitten kort aan in een pan op een middelhoog vuur. Verkruimel de feta en snipper de munt fijn.
- Doe de quinoa, de broccoli, erwten, pijnboompitten, feta, munt, tuinkers, citroensap en olijfolie in een grote slakom en meng alles zachtjes onder elkaar. Breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. De quinoa salade met broccoli en geita kan warm, lauw of koud worden opgediend.