Geitenyoghurt met havermout en gekarameliseerde banaan

Geitenyoghurt met havermout en gekarameliseerde banaan

Soms mag je jezelf al eens verwennen met wat zoetigheid. Maar hoe zorg je er dan voor dat het toch nog gezond blijft? Aha! Daarvoor halen we de geitenyoghurt van de Polle erbij. Samen met wat havermout en gekarameliseerde banaan stellen wij een heerlijk ontbijt samen!

Tip: Ook als tussendoortje of gezond dessert is deze geitenyoghurt met gekarameliseerde banaan een topformule!

 

Voor 4 porties | 20 minuten

Ingrediënten

  • 12 el geitenyoghurt van de Polle
  • 8 el havermout
  • 2 grote bananen
  • 1 el honing (Wil je helemaal suikervrij gaan? Bak de banaan dan gewoon zonder honing.)
  • 1/2 el kaneel
  • 1 el kokosolie

Afwerking:

  • 2 el noten (Ik gebruikte cashewnoten.)
  • 1/2 el chiazaad
  • 20-tal blauwe bessen

Werkwijze

  1. Meng de geitenyoghurt en de havermout onder elkaar en zet aan de kant.
  2. Hak de noten in grove stukken
  3. Verhit een pan met de kokosolie op een middelhoog vuur. Snij de bananen in de lengte door en snij vervolgens iedere helft in een viertal stukken. Voeg vervolgens de honing en het kaneel toe aan de pan met kokosolie. Zodra het allemaal samengesmolten is en licht bubbelt, voeg je de bananen toe. Roer tot ze allemaal zijn bedekt met de honing en zet het vuur laag. Af en toe roeren tot de bananen zacht en bruin zijn.
  4. Verdeel de geitenyoghurt met havermout over vier porties. Verdeel ook de gekarameliseerde bananen, de noten, het chiazaad en de blauwe bessen.
  5. Smullen