Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 rolletje Saint Maure (250 gr)
- 2 peren (bv. Doyenne)
- 8 dunne lapjes spek
- 100 g rucola
- Geroosterde pijnboompitten
- 2 el Honing
- 1 el Balsamicoazijn
- 0,5 el mosterd
- Snuifje peper
Werkwijze
- Schil de peren, snij ze in helften en leg ze met de bolle kant op een ingevette bakplaat of bakpapier.
- Snij de rol Saint Maure in plakjes en verdeel ze over de peren. Werk nog af met een snuifje peper.
- Wikkel rond elke halve peer met geitenkaas twee lapjes spek.
- Bak de peren 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C tot het spek gebakken is.
- Maak intussen een vinaigrette van de honing, balsamicoazijn, mosterd en een snuifje peper en zout.
- Serveer de peertjes op een rucolaslaatje met geroosterde pijnboompitten, afgewerkt met een lepeltje vinaigrette.
- Smullen maar!